Øyvind Sørensen er ny styreleder i Tromsø Håndballklubb

Postet av Elin Vinje Jenssen den 8. Apr 2022

Sportslig utvalg, klubbhåndbok og arenaer for samarbeid - THK sin nye styreleder har mye på agendaen.

Øyvind Sørensen er nyvalgt styreleder i Tromsø Håndballklubb. Foto: Elin Vinje Jenssen

Tromsøværingen Øyvind Sørensen ser frem til å gå i gang med arbeidet som styreleder i Tromsø Håndballklubb (THK). 

– Jeg takker for tilliten, og gleder meg til å starte i vervet for fullt og bidra i styrets arbeid, sier han.

Tidligere THK-spiller  

Den nyslåtte lederen har med årene fått lang fartstid i klubben, fra han startet å spille håndball på barneskolen til han avsluttet spillerkarrieren i oppløpet til herrelaget. 

I årene etter har han drevet med annen idrett, i hovedsak løping, men kom tilbake for fullt etter hvert som ungene vokste til og startet på håndball, en etter en. Nå spiller alle tre barna i hver sine lag i klubben, kona Yngvild trener et av lagene, mens Øyvind et annet. I tillegg er Øyvind foreldrekontakt for et tredje lag. 

Ettermiddagene går i ett, i hallen. 

Det er mye håndball i vår familie, men det er artig, og jeg trives å være en del av klubben, både som foreldre og heiagjeng, og i styre og stell.

Sportsplan 

De tre siste årene har Øyvind vært med i styret, det siste året som nestleder. Derfra har han fått kjennskap til klubbens indre liv fra styresiden. Når han nå trer inn i rollen som styreleder, kombinert med årevis med erfaring som spiller, foreldre og trener i klubben, har han noen klare mål for det videre arbeidet. 

 Jeg vil være med å få på plass et sportslig utvalg og en ny sportsplan og klubbhåndbok, og ikke minst vil jeg at vi skal jobbe videre for å være en klubb med gode samarbeidsarenaer for spillere, trenere og andre som gjør viktig frivillig innsats i klubben. 

Øyvind har lenge snakket THK sin sak. Som fjortenåring var han utplassert i redaksjonen til Nordlys, og benyttet samtidig anledningen til å skrive et innlegg for å reklamere for klubben. Foto: Privat   Etter pandemien 

Det er en del å gripe fatt i, medgir den nye styrelederen. To sesonger preget av pandemi har satt mye på vent, og verst gikk det ut over spillerne. 

 Mange spillere har opplevd skuffelser og brutte forventninger. Nå går vi forhåpentligvis mer normale sesonger i møte hvor kamp og turneringsaktivitet igjen får bringe fram idrettsglede. Det blir fint å ta del i.

Men selv om mange aktiviteter ble utsatt og avlyst under pandemien, fikk THK til flere gode ting.

 Vi har trent og spilt kamper både i Tromsø, i landsdelen og rundt omkring i landet når det har vært trygt å gjøre det. Vi har hatt dugnader og holdt klubben gående, og det skal vi være stolte over, selv om mye ble utsatt, som Nyttårsturneringene.  

De frivillige er limet  

Øyvind er opptatt av at det er de frivillige som er selve forutsetningen for klubbens eksistens. Det er alle disse han vil nå og ha med i enda sterkere grad fremover, i post-korona. 

For selv om mange bretter om ermer og bidrar, trenger man stadig nye påfyll av frivillige.  

 Pandemien har nok endret noe i vår måte å omgås på, men den har også fått oss voksne til å hive seg rundt og ta ting på sparket. Jeg håper vi kan ta med oss fleksibiliteten fra pandemien, og videre inn i klubbarbeidet.

Tilhørighet

Hva skal til for at små som store skal komme til, bli og bidra i THK? 

 Tilhørighet er viktig. Når spillere, trenere, støtteapparat, dommere, foreldre og andre i nettverket kjenner tilhørighet til klubben vår, da er det lettere å ta eierskap til den, trives og bli værende. Jeg håper vi kan være en klubb der alle kan erfare at de er ønsket og at vi trenger dem, og da må vi i ledelsen også vise at de verdsettes, enten det er styret, trenere eller andre, sier han, og legger til:  

Det må være rom for å tenke nytt og utenfor boksen, samtidig som mye av den erfaringen som besittes i klubben også skal verdsettes.  

Vil fylle tribunene 

Øyvind håper at tribunene i hallene kan fylles fremover, enten det er yngre eller de eldre lagene som spiller. 

Dame- og herrelaget er de som tradisjonelt har trukket flest publikummere, og med begge lagene høyt oppe i divisjonene, er ambisjonen at enda flere finner veien til hallen. For å heie frem hjemmelaget. 

Men tidvis har det vært glisne tribuner, og spesielt under og etter pandemien.   

Kanskje noen har blitt for hjemmekjære?   

 Ja, det tror jeg, men jeg håper at folk ser verdien av å møtes igjen, og håndball er jo aldri kjedelig å se på! 

Nytt styre 

Når styrelederen ikke er å finne hverken i en hall eller hjemme, arbeider han på Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) på UNN. Han har årelang erfaring innen styrearbeid, blant annet for løpeklubben Northern Runners og som medlem i Idrettsrådet i Tromsø kommune.

Øyvind Sørensen overtar styrevervet i THK etter Eirik Vaaja. 

 Jeg vil trekke fram at THK-styret har bestått og består av flere flotte medlemmer. Noen har vært med over tid, andre er nye, og alle er viktige bidragsytere som vil jobbe for klubbens interesser.

Så snart det nye styret er konstituert vil en oversikt over styremedlemmene komme på nettsiden til THK. 


Tonje Kristensen (ny nestleder i styret) og Øyvind Sørensen var med å arrangere Nissecup i den nye Rødtindhallen på Kvaløya før jul.  Foto: Øyvind Sørensen 

 


 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Elin Vinje Jenssen