AVLYSER NYTTÅRSTURNERINGEN 2022

Postet av Tromsø Håndballklubb den 15. Des 2021

Tromsø håndballklubb avlyser den tradisjonsrike Nyttårsturneringen  – for andre året på rad. Årsaken er de nye retningslinjene for korona-tiltak som Regjeringen presenterte i kveld.


I disse står det at for organiserte idretts-, kultur- og fritidsaktiviteter anbefales det ikke å arrangere cuper, kamper eller turneringer hvor barn fra ulike steder samles.  
Mange lag fra landsdelen hadde meldt seg på turneringa som skulle gå av stabelen i Tromsø 7. – 9. januar. 
Flere frivillige i klubben var i sving med å planlegge turneringen. Nå må planene legges på is, nok en gang.  
Styreleder Eirik Vaaja i THK sier at det er beklagelig at turneringen avlyses, men klubben ønsker å følge myndighetenes pålegg og anbefalinger i lys av den siste tidas smitteoppblomstringer. 
Han har forståelse for om noen er skuffet. 
– Mange har gledet til nyttårsturneringen, og det er forståelig om disse nå er lei seg for avlysningen. Men det er viktig at vi som klubb er med og tar et ansvar i disse utfordrende tidene, og at vi følger rådene fra helsemyndighetene. 
– Vi får håpe at tiltakene som nå blir innført får positiv effekt på smittesituasjonen – slik at vi om ikke alt for lenge kan møtes og spille kamper igjen, sier Vaaja. 
Alle påmeldte lag vil få påmeldingsavgiften refundert. Informasjon om tilbakebetaling vil sendes disse per mail.Påmelding åpnet!

Postet av Tromsø Håndballklubb den 25. Okt 2021

💥Da er det klart for påmelding til Nyttårsturneringa 2022! 
Vi inviterer alle håndballag fra mini og opp til G/J18, og har egen klasse for para/HU-lag. THK-Para søker flere spillere

Postet av Tromsø Håndballklubb den 20. Okt 2021

Disse friskusene vil gjerne ha flere spillere 

Vil du eller kjenner du noen som vil trene med THK Para? 
Vi har ledige plasser på laget og håper å få enda flere spillere! 
Treninger er mandager kl 17-18 på Tromstun skole. 
Møt opp, eller ring Raina for en prat om laget, på mobil: 48 10 63 26. Pss: Spre gjerne ordet, vi kan garantere gode treninger med engasjerte spillere og støtteapparat, og masse godt humør. 
Velkommen!


Yngvild ble årets trener

Postet av Tromsø Håndballklubb den 8. Okt 2021

Håndballforbundet region nord har kåret THK-trener Yngvild Arnesen til årets trener 2019-2021.

Tekst og foto: Elin Vinje Jenssen 

Yngvild Arnesen har vært trener i fem år, og hun stortrives i oppgaven. 


Prisen ble delt ut under Håndballforums samling i høst, og kom ikke spesielt overraskende på Jenter 10, som Yngvild trener to ganger i uka. 

 — Yngvild er snill og rettferdig, og lærer oss mye om håndball, det er gøy å være på treningene med ho, samstemmer jentene, som denne dagen trener på Sommerlyst skole, etter skoletid. 

 

Inkludering og lik spilletid  

Prisvinneren selv var overrasket over det hele. 

— Men det var jo gøy og ja inspirerende, at det man gjør blir lagt merke til som positivt for laget.

 Så hva gjør du? 

 — Jeg tror jeg er en inkluderende og positiv trener, jeg er opptatt av at det vi driver med nå er barneidrett: Vi skal ha det artig, spillerne skal bli sett og få oppmerksomhet og ros for det de får til. Jeg liker også å ha varierte øvelser, svarer hun og fortsetter: 

 — Resultatene er jeg helt ærlig ikke særlig opptatt av, så hvis noen spør hva resultatet ble pleier jeg å svare at det ble uavgjort. Jeg syns det er viktigere å glede seg over de små tingene som at vi har fått til godt forsvarsspill, hvert enkelt mål i seg selv, det at jentene heier på hverandre og blomstrer når de får drakten på. I tillegg fordeler vi spilletid likt ved hjelp av en app, og per nå er det mye viktigere enn at vi vinner kamper. 

 — Jeg er også opptatt av å lære meg navnene på alle spillerne, ikke henge meg opp i det som ikke er innlært ennå, løse mulige konflikter mellom barna på lavest mulig nivå, og prate med foreldre når det trengs. 


En gjeng glade håndballjenter jubler over at Yngvild er kåret til årets beste trener! 


Inngår i et supertrener-team  

Yngvild er i gang med sitt femte år som trener. Hun spilte håndball som barn og ungdom hjemme i nordfylket på Skjervøy, og da hun fikk unger selv, tre døtre på rekke og rad, meldte hun og ektemannen etter hvert jentene inn i THK. Den midterste datterens lag trengte en trener, og Yngvild heiv seg rundt og startet laget. Først alene, etter hvert sammen med andre, og nå inngår hun i trenerteam sammen med Kurt Bøckman Gschib og Dag Terje Yttregaard. 

 — Et godt tips for et bra lag, er å være en del av et super-trener-team, og det opplever jeg at jeg er en del av. 

Nå er det litt over 20 jenter på laget. Og det er plass til flere. Målet er at jentene ikke skal slutte, selv om de ikke skulle finne seg helt til rette i starten. 

 — Jeg er spesielt imponert over de jentene som i perioder har vært den eneste fra sin skole.  Vi har hatt spillere fra cirka 10 skoler innom så langt i lagets historie, og jeg tenker at vi fortsatt kommer til å få nye innom, og derfor tillater jeg noe skravling og tøys og tull fra jentene sånn at de blir kjent. 

—        Men når det blir for mye tull, så tar jeg den eller de det gjelder som regel til siden og snakker om det uten at hele laget hører på. 

 

Foresatteengasjement er gull verdt 

 Er foresatte viktige for et lag? 

—        Helt klart – nå har vi jo vært gjennom pandemi og foreldrene har jo blitt satt helt på sidelinjen uten mulighet for å bidra, men det at foreldre stiller på dugnader eller som reiseledere, viser interesse for kamptilbudet, bistår barna når de er yngre med å komme seg til/ fra trening eller tilrettelegger for sosiale aktiviteter et par ganger pr sesong er jo noe både spillerne og trenerne har stor glede og nytte av.  

 

Utfordrende hallkapasitet 

Hva liker du best med å være trener? 

—        Jeg elsker å være sammen med barn! Jeg er heldig som får være en del av barnas opp- og nedturer, se dem mestre nye ting, støtte hverandre, gleden de har av fellesskapet i laget. Det å kunne være til stede som en stabil voksen i barns liv mens de tar fatt på nye utviklingsoppgaver. 

 

Noen utfordringer som trener? 

—        Så klart, men det handler i hovedsak om ting som ikke har noe med barna å gjøre. Det mest utfordrende er at hall-kapasiteten i Tromsø er så mager som den er. Vi har i alle år jeg har vært trener kun hatt tilgang til hallflater på skoler, et par år uten verken håndball-mål eller merking på banen, og tidvis (og fortsatt) på ganske ugunstige tidspunkter. På skolene har vi heller ikke tilgang på utstyrsrommene. Det gjør at jeg mange ganger føler jeg må grave dypt i kreativiteten min for å få variasjon nok på treningene, og at jeg må planlegge godt, men kommer ikke utenom å måtte drasse med meg store bagger til og fra. Det gleder meg stort å se at de f.eks. i Harstad og Alta har en helt annen kvalitet på fasilitetene, og jeg tror det må jobbes svært målrettet opp mot kommunen for å få en tomt på plass som kanskje kunne gagnet flere av hall-idrettene. 

Selv om trenerjobben er helt topp, har Yngvild også et hjertesukk: - Det mest utfordrende med å være trener er at hall-kapasiteten i Tromsø er så mager som den er. Vi har i alle år jeg har vært trener kun hatt tilgang til hallflater på skoler, et par år uten verken håndball-mål eller merking på banen, og tidvis (og fortsatt) på ganske ugunstige tidspunkter. På skolene har vi heller ikke tilgang på utstyrsrommene. Det gjør at jeg mange ganger føler jeg må grave dypt i kreativiteten min for å få variasjon nok på treningene.

Meningsfylt 

Når Yngvild ikke er å finne i en hall eller er med familien, arbeider hun som psykolog ved UNN og stipendiat ved UiT.

Blir det tid noe fritid utover håndballen? 

—        Svært lite, i familien vår er vi nå inne i en fase der barnas aktiviteter, og våre verv innen håndball, mannen min holder på i THK mange flere timer i uken enn meg,  får prioritet. Det er viktig for meg å være tilgjengelig for barna, at vi har litt familietid i løpet av uka og at de har tid til vennebesøk. Har tidligere drevet med yoga og tar nok det opp igjen når barna blitt litt større.

Hva er det som gjør at du år etter år fortsetter som håndballtrener?

—        Det er gøy og meningsfylt, svarer den travle håndballtreneren.  

 

Les begrunnelsen for prisen https://www.handball.no/globalassets/region-nord/arrangement/handballforum/2021/2021-begrunnelse-begeistringspriser---tromso/yngvild-arnesen.pdf
Nyttårsturneringa 2022

Postet av Tromsø Håndballklubb den 17. Sep 2021

Nyttårsturneringa 2022 arrangeres 7.-9. januar. Mer info kommer.

Nyttårsturneringa 2022

Postet av Tromsø Håndballklubb den 17. Sep 2021

Nyttårsturneringa 2022 arrangeres 7.-9 januar. Mer info kommer snart.

Nyttårsturneringa 2022

Postet av Tromsø Håndballklubb den 17. Sep 2021

Nyttårsturneringa 2022 arrangeres 7.-9 januar. Mer info kommer snart.

Nyttårsturneringa 2022

Postet av Tromsø Håndballklubb den 17. Sep 2021

Nyttårsturneringa 2022 arrangeres 7.-9 januar. Mer info kommer snart.

Ny håndballsesong!!

Postet av Tromsø Håndballklubb den 25. Aug 2021

Endelig er ny håndballsesongen i gang, og vi håper å se mange gamle og nye spillere.
- Det er gøy å spille håndball, samstemmer Lisa Lindrupsen og Hermine Øverås, begge 13 år, og spillere på THK sitt jente-13 år lag.  
Sammen med lagvennene ønsker de velkommen til en ny håndballsesong, fylt med artige treninger, spennende kamper og gode venner.

De to tenåringene er med årene blitt passe drevne håndballspillere, Lisa har spilt håndball i fire år, Hermine i to. Men det har ikke alltid vært slik.
- Da jeg starta på håndball kunne jeg ikke noe særlig om sporten, og jeg kjente heller ikke de andre på laget, visste kun om et par av dem fra før. Men det tok ikke så lang tid før jeg ble kjent med de andre og fikk gode venner her, i tillegg til at jeg også har lært masse håndball, sier Hermine. 
Lisa nikker gjenkjennende. Hun forteller at noe av det beste med håndballen er treningene, da får hun bryne seg på øvelser, og ikke minst skjerpe på noen triks, som kan finte ut motstanderne.  
- Jeg liker at det er så variert og at vi får øvd på forskjellige ting,  og så synes jeg det er spesielt artig å øve på skudd mot mål.
- Ho er skikkelig god på å skyte, skyter ordentlig hardt, tilføyer Hermine.
Har dere noen forbilder i håndballen? 
- Jeg har Nora Mørk, uten tvil, svarer Lisa. 
- Jeg tror det må bli Camilla Herrem, sier Hermine. 
J13 har 24 spillere per nå og tre trenere. Det er foreldre til spillere på laget som trener jentene, og alle tre har trent laget siden jentene gikk i første klasse, forteller trener Charlotte Thorsteinsen.

I høst håper de å få delta på håndballturnering i Kiruna, og kanskje drar de enda lengre neste år, sørover i landet.
- Det kan være en gulrot for jentene å ha en turnering å se frem til der fremme, så jeg håper vi får det til. 
Og selv om dette laget har trent noen år, og jentene har tredd inn i ungdomsidretten, så får de fortsatt nye spillere som vil prøve ut om håndball kan være noe for dem. Noen av dem har drevet med annen  idrett tidligere, men ikke alle. 
- Det er aldri for seint å begynne med håndball, sier Charlotte. 
Har du lyst til å begynne å spille håndball, kan du møte opp på treningene til aldersgruppen du tilhører og prøve en trening eller to.

Her er oversikt over alle lagene våre, fra barnehåndball og opp til senior ➡️ https://www.tromsohk.no/teams/default 
Les mer om Tromsø håndballklubb ⤵Velkommen til årsmøte i Tromsø Håndballklubb

Postet av Tromsø Håndballklubb den 18. Apr 2021

Årsmøtet avholdes 19. mai kl 1900 på Teams.
Årsberetning Tromsø Håndballklubb 2020
Årsregnskap 2020
Budsjett 2021

Minner om § 6 Generelle regler om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv.
(1) For å ha stemmerett og være valgbar må man ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned og ha oppfylt medlemsforpliktelsene, jf. § 3 (1). Det samme gjelder der en person skal oppnevnes som representant til årsmøte/ting i overordnet organisasjonsledd. Ingen kan møte eller avgi stemme ved fullmakt, jf. § 16.
Vel møtt.
mvh
Styret